Anselmus zit op de eerste rij derde van links.


Foto is gemaakt in 1935 /1936 in Gournay-en-Bray (Frankrijk)


 

 

 

 

 

1936/37 Het Sint Pieterplein met rechts Anselmus.

 


De kerk van Sant'Ignazio di Loyola in Campo Marzio (kortweg: de Sant'Ignazio) in de wijk Campus Martius te Rome waar Anselmus op 25 mei 1940 tot priester werd gewijd.


 

 

 

 

8 september 1940, tuinaltaar in Magliano Sabina. 

Magliano Sabina is een gemeente in de Italiaanse provincie Rieti. In die tijd was er een enclave van Belgische en Nederlandse Augustijnen. Het is niet bekend hoelang Anselmus (rechts op de foto) hier verbleef.


1941, foto is gemaakt op het dakterras van de Augustijner orde. Op de achtergrond de Sint Pieter basiliek. Anselmus zit op de eerste rij derde van rechts.  


 

Het internationaal college Santa Monica waar Anselmus studeerde en werkte werd in de tweede wereldoorlog niet gespaard. Het gebouw op de foto hieronder (linker bovenhoek) werd op 5 november 1943 getroffen door een bombardement. Het college lag pal naast het Campo Santo Teutonico waar Hugh O’Flaherty zijn verblijf had.

Heden ten dage zetelt in het voormalig collegegebouw ( het Pallazo Uffizio) de Congregatie voor de Geloofsleer.

Op de voorgrond het klooster van de Augustijnen 

 

 

 

 

Anselmus in de kloostertuin van de Augustijnen in Rome. (1943/1944)

Het grote gebouw op de achtergrond is het Pauselijk Paleis. Het gebouw achter Anselmus is het klooster van de Augustijnen.


 

 

 

 

 

 

Foto is gemaakt in 1944/1945 in de Chióstro (kloosterhof) van de Aartsbasiliek Sint-Jan van Lateranen in Rome.

  


 

 

 

 

 

 

 

1944/45, Anselmus in een Dakota van het Amerikaanse leger op weg naar .....


1945/1946, Anselmus is de vijfde persoon van links. 
De vierde persoon op de foto vanaf rechts is Henrietta Chevalier. Henrietta Chevalier was een Maltese weduwe met zes dochters en twee zonen. Zij woonde in een klein appartement (Via Imperia nr.12) op de derde verdieping in Rome en speelde tijdens de oorlog een grote rol in de organisatie bij het bieden van onderdak aan ontsnapte soldaten. Haar appartement werd ook gebruikt als opslagplaats voor voedsel en voorraden.


 

 

 

Apostolisch nuntius Mgr. Fernando Cento In 1946/47. Rechts op de foto Anselmus.


Maak jouw eigen website met JouwWeb